Surprise Weekend

Een privé-trip voor familie en vrienden

In april 2017 vierde ik mijn 50e verjaardag door een groep familie en vrienden voor een weekend te ‘ontvoeren’. Zonder vooraf te vertellen waarheen de reis zou gaan kreeg ik bijna 30 gasten toch zo gek om met een gepakt koffertje op een vroege zaterdagochtend klaar te staan voor een Surprise Weekend.

Ondanks veel gespeculeer over waarheen we zouden gaan en hoe we daar zouden komen, was het toch een grote verrassing toen ineens een heuse VIP-touringcar voorreed. Onder het genot van een eerste glaasje champagne werd de bestemming onthuld: we gingen naar Reims in de champagnestreek. Onderweg kregen mijn gasten een zestal heerlijke hapjes geserveerd en werden ze natuurlijk voorzien van nog wat drankjes.

Na een fijne zonnige middag in Reims werd het tijd om het avondtenue aan te trekken voor een bezoek aan de familie Charpentier, waar ons, na een rondleiding door de wijngaard en de kelder, een champagnediner zou worden voorgezet.

Op zondag reden we van Reims naar Epernay, waar we het befaamde huis Mercier bezochten en met een lasergestuurd treintje door hun kilometers lange gangenstelsel reden en na afloop natuurlijk ook een selectie van hun champagnes proefden. Vervolgens werd er nog een bezoek gebracht aan het graf van Dom Pérignon in de abdij van Hautvillers, waarna we in de warme zon nog een koele jéroboam champagne mochten nuttigen alvorens na een enorm geslaagd weekend de thuisreis weer te aanvaarden.