Meerdaagse rondreizen

Voor wie niet genoeg heeft aan een weekend, maar meer wil zien en proeven
De trip

Op dag 1 vertrekken we in de ochtend naar de Champagnestreek. In verband met de geldende rij- en rusttijden voor onze chauffeur maken we een stop in het noorden van Frankrijk. Het is dan nog een klein uurtje rijden naar Reims, waar we de lunch zullen gebruiken en onze eerste champagneproeverij zullen doen.

Vervolgens nemen we onze intrek in een centraal gelegen waar u de gelegenheid heeft om u op te frissen voor het diner  in Villers-sous-Châtillon. Hier zullen we worden ontvangen in een echt familiebedrijf en wordt ons een heerlijk viergangendiner voorgezet waarbij we natuurlijk ook zullen proeven van hun champagnes.

Op dag 2 rijden we eerst naar Hautvillers, een dorpje in de buurt van Épernay, waar we een bezoekje brengen aan de abdij van Saint Pierre, met de tombe waarin Dom Pérignon is bijgelegd. Na dit stukje ‘bedevaart’ bezoeken we in Épernay het eerste champagnehuis voor een rondleiding en een proeverij.

Daarna is er gelegenheid om de lunch te nuttigen en in de middag bezoeken we nog een tweede champagnehuis. Dan rijden we weer terug naar ons hotel in Reims, waarna de rest van de avond vrij te besteden is.

Afhankelijk van het aantal reisdagen wordt deze rondreis uitgebreid met dagtrips naar de omgeving van Chateau Thierry, Verzy en Aÿ, steeds met twee bezoeken aan champagnehuizen per dag en in de avond vrije tijdsbesteding in Reims.

Op de laatste dag zullen we na het ontbijt eerst uitchecken en de koffers in de bus laden, waarna we het eerste champagnehuis van de dag bezoeken. Tussen de middag is er tijd voor iedereen om op eigen gelegenheid te gaan lunchen en een kijkje te nemen in de mooie binnenstad. We verzamelen voor de Cathédrale Notre-Dame de Reims om gezamenlijk naar ons laatste champagnehuis te gaan. Hier zullen we ook weer een aantal mooie cuvées proeven, waarna het helaas weer tijd wordt om de terugreis te aanvaarden.

Onderweg maken we ter hoogte van Wanlin een ruime stop voor het avondeten en daarna begint de laatste etappe naar Maastricht, waar we verwachten rond 21:30 aan te komen.

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Twee bezoeken aan champagnehuizen per dag
  • Viergangen champagnediner gevolgd door koffie met pralines op de eerste dag
  • Tweepersoonskamer in een comfortabel hotel in Reims inclusief ontbijt (aantal nachten afhankelijk van de reisduur)
  • Verken het mooie centrum van Reims
  • Optioneel: gezamenlijke lunch(es) en/of diner(s)