Een tweedaagse busreis met rondleidingen, proeverijen en een champagne-diner

*** DEZE REIS IS UITSLUITEND NOG OP AANVRAAG TE BOEKEN ***

Globaal programma

Zaterdag halen we in de ochtend onze gasten op en vertrekken we naar de Champagnestreek. In verband met de geldende rij- en rusttijden voor onze chauffeur maken we een stop in het noorden van Frankrijk. Hierna gaat het verder richting Aÿ, één van de slechts 17 dorpen die een Grand Cru classificatie hebben.

Daar gaat het grote genieten echt beginnen in een voormaling ‘centre de pressurage’ (perscentrum) van Maison Pommery. In Pressoria worden we aan de hand van onze vijf zintuigen meegenomen in het verhaal achter de wijn der Koningen. Aan het eind krijgen we twee verschillende champagnes geserveerd en kunnen we de diversiteit van de wijnen uit de regio proeven terwijl we genieten van een adembenemend uitzicht over de wijngaarden. Een heel bijzondere ervaring.

Na deze eerste experience gaan we naar Épernay om in te checken in ons hotel en ons een beetje op te frissen. Vervolgens rijden we een stukje verder naar Villers-sous-Châtillon, waar we zullen worden ontvangen in een echt familiebedrijf. Na een rondleiding door hun productiekelder is het tijd voor het apéritief, of beter twee. Hier wordt ons ook een heerlijk vijfgangendiner voorgezet waarbij we natuurlijk ook weer mogen proeven van hun champagnes.

Na het diner is er nog gelegenheid om wat voorraad in te slaan voor thuis en vervolgens gaan we terug naar ons hotel in Épernay, waarna de rest van de avond vrij te besteden is.

Op zondag zullen we na het ontbijt eerst uitchecken en de koffers in de bus laden, waarna we in Hautvillers het eerste champagnehuis van de dag gaan bezoeken voor een uitgebreide proeverij. Tussen de middag is er tijd voor iedereen om op eigen gelegenheid in Épernay te gaan lunchen of een beetje de stad te verkennen.

Met de bus gaan we gezamenlijk naar ons laatste champagnehuis. Hier zullen we na een bezoek aan de imposante kelders ook weer een aantal mooie cuvées proeven, waarna het helaas weer tijd wordt om de terugreis te aanvaarden.

Onderweg maken we ter hoogte van Wanlin in België een ruime stop voor het avondeten en daarna begint de laatste etappe naar Maastricht, waar we verwachten rond 21:30 aan te komen.

In een notendop

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Twee bezoeken aan champagnehuizen op zaterdag
  • Vijfgangen champagnediner – afgesloten met koffie en pralines
  • Tweepersoonskamer in een comfortabel hotel in Épernay inclusief ontbijt
  • Twee bezoeken aan champagnehuizen op zondag

Klik hier om de reisvoorwaarden voor het champagneweekend in te zien.