Ludes

Een tweedaagse busreis met rondleidingen, proeverijen en een champagne-diner

Globaal programma

Zaterdag halen we vroeg in de ochtend onze gasten op bij de eerste opstapplaatsen en vertrekken we rond 10:00 uur vanuit Maastricht naar de Champagnestreek. In verband met de geldende rij- en rusttijden voor onze chauffeurs maken we een stop in het noorden van Frankrijk. Hierna gaat het verder richting Reims, het kloppend hart van de champagne.

Even ten zuiden van die stad gaat in Ludes, één van de slechts 40 dorpen die een Premier Cru classificatie hebben, het grote genieten echt beginnen. Bij een gerenommeerd champagnehuis dalen we een trap van maar liefst 130 treden af voor een rondleiding door hun prachtige kelders. Na afloop daarvan worden we onthaald op onze eerste proeverij van het weekend. Een heel bijzondere ervaring.

Vervolgens rijden we een stukje verder naar Villers-sous-Châtillon, waar we zullen worden ontvangen in een echt familiebedrijf. Na een rondleiding door hun productiekelder is het tijd voor het apéritief, of beter twee. Hier wordt ons ook een heerlijk vijfgangendiner voorgezet waarbij we natuurlijk ook weer mogen proeven van hun champagnes.

Na het diner is er nog gelegenheid om wat voorraad in te slaan voor thuis en vervolgens gaan we naar ons hotel in Reims om in te checken. De rest van de avond is verder vrij te besteden.

Op zondag zullen we na het ontbijt eerst uitchecken en de koffers in de bus laden, waarna we afreizen naar het dorpje Pouillon, even buiten Reims. Hier zullen we het eerste champagnehuis van de dag gaan bezoeken voor een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Tussen de middag is er tijd voor iedereen om op eigen gelegenheid in Reims te gaan lunchen of een beetje de stad te verkennen.

Met de bus gaan we gezamenlijk in Reims naar ons laatste champagnehuis. Hier zullen we na een bezoek aan de imposante kelders van dit gerenommeerde huis ook weer een mooie cuvée proeven, waarna het helaas weer tijd wordt om de terugreis te aanvaarden.

Onderweg maken we ter hoogte van Wanlin in België een ruime stop voor het avondeten. Daarna begint de laatste etappe naar Maastricht, waar we verwachten rond 21:00 uur aan te komen. Daar nemen we afscheid van onze Limburgse gasten en rijden we door naar het noorden van het land om onze overige gasten thuis te brengen.

In een notendop

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Twee bezoeken aan champagnehuizen op zaterdag
  • Vijfgangen champagnediner – afgesloten met koffie en pralines
  • Tweepersoonskamer in een comfortabel hotel in Reims inclusief ontbijt
  • Twee bezoeken aan champagnehuizen op zondag

Klik hier om de reisvoorwaarden voor het champagneweekend in te zien.