Een tweedaagse busreis met rondleidingen, proeverijen, champagne-diner en de kerstmarkt in Reims

Globaal programma

Zaterdag halen we in de ochtend onze gasten op en vertrekken we naar de Champagnestreek. In verband met de geldende rij- en rusttijden voor onze chauffeur maken we een stop in het noorden van Frankrijk.

Hierna gaat het verder richting Reims, het kloppend hart van de champagnestreek. Daar gaat het grote genieten dan echt beginnen bij ons eerste champagnehuis voor een rondleiding en een proeverij.

Later in de middag rijden we een stukje verder naar Villers-sous-Châtillon, waar we zullen worden ontvangen in een echt familiebedrijf. Hier wordt ons ook een heerlijk vijfgangendiner voorgezet waarbij we natuurlijk ook mogen proeven van hun champagnes.

Na het diner is er gelegenheid om wat voorraad in te slaan voor thuis en vervolgens gaan we inchecken in ons hotel in Reims, waarna de rest van de avond vrij te besteden is.

Op zondag zullen we na het ontbijt eerst uitchecken en de koffers in de bus laden, waarna we ons opmaken voor het eerste bezoek van de dag, waarbij we het proeven natuurlijk niet zullen vergeten.

Tussen de middag is er tijd voor iedereen om in Reims op eigen gelegenheid te gaan lunchen en de kerstmarkt die rondom de kathedraal plaatsvindt, te verkennen.

Met de bus gaan we gezamenlijk naar ons laatste champagnehuis. Hier krijgen we ook weer een aantal mooie cuvées, waarna het helaas weer tijd wordt om de terugreis te aanvaarden.

Onderweg maken we ter hoogte van Wanlin in België een ruime stop voor het avondeten en daarna begint de laatste etappe naar Maastricht, waar we verwachten rond 21:30 aan te komen.

In een notendop

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Twee bezoeken aan champagnehuizen op zaterdag
  • Champagnediner – afgesloten met koffie en pralines
  • Tweepersoonskamer in een comfortabel hotel in Reims inclusief ontbijt
  • Twee bezoeken op zondag

Klik hier om de reisvoorwaarden voor het champagneweekend in te zien.